Ετικέτες

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Δρ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ ''ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ 2.400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016, ΣΤΙΣ 6 μμ το απόγευμα στον φιλόξενο χώρο του ΙΑΝΟΥ (Σταδίου 24),ο Σύνδεσμος των Θεσσαλονικέων παρουσίασε το βιβλίο του Επίτιμου Προέδρου του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Δρ. Ιωάννη Χολέβα με τίτλο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. Ο Μέγιστος των Φιλοσόφων, 2.400 χρόνια από την γέννησή του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ.
Για το βιβλίο μίλησαν, ο συγγραφέας, ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης, καθώς και η πρόεδρος του Συνδέσμου κυρία Εριέττα Καραγιάννη - Χαμηλοθώρη.
ΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΕΡΟΧΟΙ.

Οι φίλοι που έκαναν τον κόπο να έρθουν, έφυγαν πραγματικά ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ.
ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΟΥ, ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΙΑΝΟΣ" ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, τον Καθηγητή, τ. Πρύτανη, τ.Υπουργό και πολυγραφότατο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΧΟΛΕΒΑ.

Περίληψη

- Διογένης Λαέρτιος. Ο βιογράφος όλων των φιλοσόφων, συγκρίνοντας τον Αριστοτέλη με τους άλλους γράφει: <<Έγραψε πάμπολλα βιβλία για τα οποία λόγω της υπεροχής του ανδρός σ' όλα τα θέματα θεώρησα χρέος μου να καταρτίσω πλήρη πίνακα>>. - Λεξ. Κοινωνικών Επιστημών (1958) <<Η φιλοσοφική και επιστημονική διδασκαλία του Αριστοτέλη αποτελεί το κορύφωμα της αρχαίας σκέψης και έρευνας, γιατί, δεν είναι μονάχα ένας εκλεκτικός συνδυασμός και μια πρωτότυπη συστηματοποίηση των διδασκαλιών που είχαν δημιουργηθεί πριν απ' αυτόν, αλλά κυρίως, γιατί προσπαθεί να δώσει και δίνει πολλές φορές, δημιουργικές λύσεις στα προβλήματα που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη εξέλιξη του στοχασμού>>. - Κων. Μέρμηγκας (<<Ιστορία των Επιστημών>>): <<Ο γίγας της νοητικής ερεύνης εκαλλιέργησεν εντατικώς εκάστην επιστήμην και την επιστήμην των επιστημών, δηλ. την φιλοσοφίαν>>. <<Το πνεύμα του Αριστοτέλους ησχολήθη εις παν είδος επιστητού>>. - Κων. Δ. Γεωργούλης (<<Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν ΗΛΙΟΣ>>): <<Η καταθλιπτική επί των συγχρόνων και μεταγενεστέρων πνευματική υπεροχή του φιλοσόφου, επόμενον ήτο να κινήσει τον φθόνον όλων εκείνων, οίτινες συνησθάνοντο εαυτούς μηδενιζομένους προ της ανωτερότητάς του>>. Ο Διογένης Λαέρτιος υπολόγισε ότι ο Αριστοτέλης έγραψε 323 βιβλία για 155 θέματα. Άλλοι υπολογίζουν τα βιβλία του σε 400 και πάνω. Δυστυχώς, τα διασωθέντα έργα ανέρχονται σε 257.ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ : http://www.hellasbooks.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου