Ετικέτες

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

1996-204 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ, ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΥΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ * Βιβλιοπωλείο Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ
Χαρ. Τρικούπη 14, τ.κ. 106 79 ΑΘΗΝΑ * Τηλ. 210 3628976 - 210 6440 021 και τοτ. 210 3638435
facebook: ΠΕΛΑΣΓΟΣ – ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ


Δεν σας κρύβω ότι αν μπορούσα να φύγω αυτή τη στιγμή από την Ελλάδα, θα το έκανα. Χρειάζομαι ένα restart και αισθάνομαι ότι όσο παραμένω εδώ, διαβρώνονται μέσα μου - ελέω της κατάστασης που επικρατεί, πράγματα που δεν πρέπει. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο ασύμβατος αισθάνομαι - αξιακά - με το ελληνικό παρόν. Αν φύγω όμως, θα αισθάνομαι ότι - τουλάχιστον μέχρι σήμερα - προσπάθησα. Αυτό, είναι το 11ο βιβλίο μου (σε πολυτονικό), από το 2004 που έγραψα το πρώτο. Πρόκειται για μια ανατομία του καθόλα διαβρωτικού για την πατρίδα μας και την κοινωνία της ιδεολογήματος του "εκσυγχρονισμού", που στόχο του είχε τον θρησκευτικό και εθνικό αποχρωματισμό της χώρας μας. Η έμφασή μου, είναι κυρίως στις υποθέσεις του swap, των σκανδάλων του Χρηματιστηρίου και του Κτηματολογίου (το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης), αλλά και στην εθνομηδενιστική βάση του αχρείου αυτού ιδεολογήματος.

Ο λόγος λοιπόν για ένα ιδεολόγημα, οι άνθρωποι του οποίου το έχουν ρίξει τώρα τελευταία στον εισοδισμό, δεξιά και αριστερά, κάτι που μου θυμίζει την παρόμοια πρακτική των "καθηγητών" του εθνομηδενισμού και του "συνωστισμού", που επιδίωκαν να διδάσκουν στα σχολεία της ελίτ, ώστε να διαμορφώνουν με αυτό τον τρόπο τις συνειδήσεις των επόμενων leaders και το αύριο. Το βιβλίο μου αυτό, είναι αφιερωμένο ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΓΟΝΕΣ ΑΞΙΕΣ.

Δουλεύω εδώ και σχεδόν 20 χρόνια σκληρά. Το εξώφυλλο που βλέπετε, είναι του 11ου βιβλίου μου, που θα διατίθεται από την ερχόμενη Τετάρτη. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που με αγαπά και με στηρίζει, τον εκδότη μου Γιάννη Γιαννάκενα (εκδόσεις Πελασγός) και τη σύζυγό του Ελίνα Μαστέλλου Γιαννάκενα που επιμελήθηκε το βιβλίο, την σχεδιάστρια του εξωφύλλου και κορυφαία όσο και πολυβραβευμένη creative director της χώρας Anta Thoma, τον φίλο ζωής Konstantinos Dedes, τον κουμπάρο μου Giorgos Γεώργιος Δημητρόπουλος (Georgios Dimitropoulos) και όλους όσοι με στηρίξατε σε μια ανύποπτη στιγμή και με ένα πολύτιμο χαμόγελο ή μια ενθαρρυντική κουβέντα ή χειρονομία. Επίσης, δεν ξεχνώ και τους δύο πολύπειρους συναδέλφους που δέχθηκαν πρόθυμα να μου διαθέσουν το χρόνο τους και να μου μιλήσουν για την περίοδο με την οποία καταπιάστηκα. Να τους έχει και να σας έχει όλους καλά ο Μεγαλοδύναμος και να περάσετε ΟΛΟΙ φανταστικά στις γιορτές. Και εύχομαι το 2017 να σημάνει την ανάκαμψη της πατρίδας μας. 


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου